افزایش ۵۰ درصدی تولید بچه میگو/ بهره‌برداری از ۲۲ طرح شیلاتی در هفته دولت

معاون توسعه آبزی‌پروری سازمان شیلات ایران گفت: ۲۲ طرح در حوزه شیلات به ارزش حدود ۵۰۰ میلیارد تومان در هفته دولت به بهره‌برداری می‌رسد که ۲۱ طرح آن مربوط به حوزه آبزی‌ پروری و یک طرح در حوزه فرآوری آبزیان است.

به گزارش روز سه شنبه اگزیم نیوز از وزارت جهاد کشاورزی، «مهدی شکوری» اظهار داشت: احداث زیرساخت‌ها همچون برق‌رسانی به مجتمع‌های آبزی‌پروری، احداث سایت‌های پشتیبانی مزارع پرورش ماهی در قفس، احداث مراکز تکثیر ماهی و میگو و مجتمع فرآوری در اردبیل از جمله این طرح‌ها هستند.

معاون توسعه آبزی‌پروری سازمان شیلات ایران گفت: از حدود ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری که در طرح‌های شیلاتی صورت گرفته، ۳۹۰ میلیارد تومان سهم بخش خصوصی، ۴۱ میلیارد تومان تسهیلات و ۶۰ میلیارد تومان اعتبارات دولتی است.

وی افزود: میزان اشتغال ناشی از این طرح‌ها بالغ بر سه هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم است.

پیش‌بینی افزایش ۲ تا ۵ درصدی تولید آبزیان

شکوری میزان تولید انواع آبزیان در سال گذشته را نزدیک به ۵۵۰ هزار تن عنوان کرد و درباره تولید آبزیان در سال جاری، پیش بینی کرد که به‌رغم خسارات ناشی از زلزله، بیماری و سیلاب، امسال ۲ تا ۵ درصد افزایش تولید نسبت به سال ۱۴۰۰ در بخش شیلات داشته باشیم.

این مسوول با اشاره به افزایش ۵۰ درصدی تولید بچه میگو در سال جاری نسبت به سال گذشته، تصریح کرد: امسال ۴.۷ میلیارد عدد بچه میگو تولید شده و از این رو انتظار جهش تولید و پیش‌بینی پرورش ۷۰ هزار تن میگو داشتیم که به علت وقوع زلزله، بیماری باکتریایی و سیل، امکان تحقق این عدد کم خواهد بود، اما هدف برنامه یعنی تولید ۵۷ هزار تن میگو را برآورد می‌کنیم.

معاون توسعه آبزی‌پروری سازمان شیلات ایران با بیان این که در استان هرمزگان بر اثر زلزله یک هزار هکتار مزرعه تولید میگو دچار آسیب شد و بخشی از محصول از بین رفت، گفت: در روستای سایه خوش بهره‌برداران ۸۰۰ هکتار از مزارع میگو براثر آسیب‌های ناشی از زلزله به زیرساخت‌ها و محصولات، قادر به بهره‌برداری نیستند.

خسارت یک هزار میلیارد تومانی سیلاب به مزارع میگو

وی در همین حال خسارات ناشی از زلزله به مزارع میگو را حدود یک هزار میلیارد تومان برآورد کرد.

شکوری در مورد بیماری باکتریایی میگو موسوم به مرگ زودرس نیز اذعان داشت: این بیماری برای نخستین بار و به طور ناگهانی در کشور به عنوان بیماری نوپدید شناسایی شده و برخی کارشناسان عوامل محیطی، تغییرات آب و هوایی و افزایش گرما را دلیل تشدید آن می‌دانند.

وی ادامه داد: برآورد خسارات ناشی از بروز این بیماری هنوز نهایی نشده، اما کارشناسان در حال بررسی تشخیص سویه این باکتری بیماری‌زا و منشا آن هستند.

برداشت میگو از مزارع ۵ استان کشور

معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران با این حال وضعیت مزارع میگو در پنج استان گلستان، بوشهر، هرمزگان، خوزستان و سیستان و بلوچستان را تثبیت شده اعلام کرد و گفت: برداشت میگو در این استان‌ها در حال انجام است.

شکوری خسارات ناشی از سیلاب‌های اخیر به ماهیان سردآبی و ماهیان گرم‌آبی را نزدیک به ۸۰۰ میلیارد تومان برآورد و تصریح کرد: اکثر تلفات بر اثر سیل به مزارع ماهیان قزل‌آلا وارد شده و به‌رغم این مشکل امیدواریم با اقدامات انجام شده و فراهم بودن زمینه تولید در استان‌های کشور افزایش تولید آبزیان را در سال جاری داشته باشیم.

کد خبر 55822

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 0 =